zoektocht

Het is “gratis week” bij iBood. Wat houdt dit in? Wel, 3 keer per dag verschijnt er een klok op iBood en als die afloopt moet je een vraag correct oplossen om het product van die dag gratis te krijgen (ipv aan sterk gereduceerde prijs).

Awel, die vraag, dat was niet bepaald simpel:

Welk dorp ligt 1,52 graad ten zuiden en 2,21 graad ten oosten van het meest westelijk gelegen dorp in Afrika (welke op 0,1 graad na een draaisnelheid van 1670 km/uur heeft)?

Het meest westelijk gelegen dorp, is dat dan Dakar? Da’s niet bepaald een dorp hé, maar ok, laten we eens zien waar het ons brengt… Dakar ligt dus op 14.68668° noorderlengte, 17.45192° westerbreedte. Als we dus een beetje rekenen en tellen is 1,52° ten zuiden en 2,21° ten oosten van Dakar 13.16668N & 15.24192W. Dat is deze positie op den bol.

Iemand van die streek daar ergens? Ik heb dus niet gevonden welk “dorp” dat zou kunnen zijn. Ik weet niet eens of ik wel juist zit enal. Iemand een michelinkaart van Senegal?

‘k Vind het wel leuk zo, met Google Earth en local van zoektocht doen, spannend.

~ door man+plan op oktober 4, 2006.

Eén reactie to “zoektocht”

  1. Volgens mij moet je nog iets doen met 1670km/h.
    Je zoekt dus een dorp dat meest westelijk op de breedte cirkel ligt die 40.080km lang is (de evenaar dus). Ergens in Gabon, maar google earth heeft daar niet zoveel detail prijs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: