love rollercoaster

Soms lopen mensen al eens te snel van stapel als het op relaties aankomt. Ik maak mij er ook schuldig aan hoor, het voelt goed en eens de rollercoaster vertrokken is… Hier dus mijn handleiding voor de rationeel verliefde mens ;-)

Iedere intieme relatie volgt een vast stramien, een begin, midden en einde. Deze fases moeten allemaal doorlopen worden.

1. Begin

Ook wel het dating stadium. Ook deze fase bevat een begin, midden en einde. Waar het begin de initiële aantrekking is, het midden zorgt voor het comfort opbouwen (elkaar beter leren kennen) en het einde de verleiding is.

Er zijn een aantal pitfalls waar je op moet letten. Als je teveel comfort hebt opgebouwd kom je terecht in de friends zone. Als je je dus ooit hebt afgevraagd wat je mis gedaan hebt wanneer je voor de zoveelste keer “laten we gewoon vrienden zijn” te horen krijgt, hier is je antwoord. Een vuistregel: tussen aantrekking en verleiding zit – cumulatief – 4 tot 10 uur. Dat kan over meerdere ontmoetingen gespreid zijn, liefst zelfs.

Als je daarentegen de aantrekkingsfase geheel overgeslagen hebt en je wil onmiddellijk comfort gaan opbouwen dan zul je een heftige muur mogen afbreken, van het onzichtbare soort. Vrouwen worden heelder dagen aangesproken, als je geen aantrekking genereert bij haar dan zal je staalhard genegeerd worden. Misschien gunt ze het je wel haar te trakteren… But that’s it!

Je kan ook niet genoeg comfort hebben opgebouwd, te snel willen overgaan van aantrekking naar de verleiding. Je kent het wel, de andere krijgt plots (meestal ’s anderendaags) spijt van wat er gebeurd is en wordt afstandelijk. Let op, ik heb het hier niet uitsluitend over sex, kussen alleen kan al genoeg zijn.

2. Midden & einde

Het midden is de eigenlijke intieme relatie en het einde is, welja, net dat, het einde van de relatie. Hopelijk komt het nooit zo ver ;-)

Dus volgende keer je iemand tegenkomt waar het mee klikt, sta elkaar niet gans de avond af te lebberen!

~ door man+plan op september 22, 2006.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: